به گزارش راهبرد معاصر، در پی رفع ممنوعیت واردات گوشیهای آیفون توسط دولت، انتشار رسمی هزینه ارزشگذاری گمرکی یا رجیستری آیفون شرایط واردات شفاف و قانونی این برند لوکس گوشی تلفن همراه راه فراهم نموده است. پیشتر، واردات این گوشی ها با محدودیتهایی همراه بود و امکان رجیستری آیفون در سامانه همتا وجود نداشت.
در این جدول، ارزش گمرکی مدلهای مختلف آیفون مشخص شده است و واردکنندگان و مسافران میتوانند با مراجعه به آن، از میزان حقوق ورودی و هزینههای مربوط به رجیستری آیفون خود مطلع شوند.
بر اساس این مصوبه، تعرفه واردات آیفونهای با ارزش بیش از ۶۰۰ دلار، ۱۵ درصد در رویه تجاری و ۳۰ درصد در سایر رویهها خواهد بود. اما برای آیفونهای با ارزش ۶۰۰ دلار و کمتر، این تعرفهها به ترتیب ۵ و ۶ درصد تعیین شدهاند. پیش از این، شاهد انتشار جداول غیررسمی از ارزشگذاری گمرکی آیفونها بودیم که موجب سردرگمی و نگرانی کاربران شده بود. اما با انتشار جدول رسمی از سوی گمرک ایران، این ابهامات برطرف شده و کاربران میتوانند با اطمینان خاطر و آگاهی کامل از هزینهها، اقدام به خرید و واردات آیفون کنند.
انتشار این جدول علاوه بر شفافسازی هزینهها، به کنترل بازار و جلوگیری از قاچاق آیفون نیز کمک میکند و باعث دسترسی راحتتر و قانونی کاربران به این برند پرطرفدار خواهد شد.
هزینه رجیستری گوشی های مسافری که از خارج به ایران آمده اند یا مدت زیادی خاموش بوده اند یا به هرترتیب بدون کد فعالسازی خریداری کرده اید بسته به قیمت دلاری (آزاد) گوشی متفاوت است.
رجیستر آیفون های 14 15 16 سالها بود که غیر قانونی بود اما طرفداران این برند را از خرید این محصول منصرف نکرده و کماکان از مدلهای جدید و قدیمی این برند استقبال میشد.
با قانونی شدن این محصول در بازار ایران حالا دیگر تمام موانع رفع شُده و این برند در دسترش همه بدون مشکل رجیستری آیفون قرار خواهد گرفت.
امکان رجیستری برای تمامی مدل های آیفون که پیشتر رجیستر نمیشدند، هم اکنون فراهم شده و قانونی هستند و میتوانید آنها را رجیستر کنید و استفاده نمایید.
برای رجیستری آیفون های 14 15 16 کافیست ثبت سفارش نمایید، بعد از ثبت سفارش مبلغ رجیستری به شما اعلام میگردد و با مراجعه به پنل کاربری و پرداخت مبلغ رجیستری دستگاه شما طی روزهای آینده رجیستر میگردد.
طبق تجربه ما طی چند سال گذشته همیشه شاهد افزایش قیمت تعرفه و رجیستری آیفون بوده ایم
مثلا گوشی چند سال پیش خریدید بعد از سالها استفاده حتی با کمی سود هم میتوان فروخت .پس اصلا انتظار کاهش قیمت ها را نداشته باشید در بهترین حالت میتوانیم شاهد ثابت ماندن قیمت ها باشیم.
اینطور که از رفتار بازار مشخص است با ثبت گمرکی آیفون مصرف کننده و وارد کننده و فروشنده همه خوشحالند که دیگر کار غیر قانونی نمیکنند و از سود مالی و سود بهره بری از این تکنولوژی برخوردار شُده اند .
اخیرا قانون رجیستری گوشی برای جلوگیری از قاچاق و وارد کردن غیرقانونی گوشی های هوشمند، مطرح و اجرا شد و در طی این فرایند تنها گوشی هایی که بصورت قانون وارد شده اند و بقول بارکد آنها در سامانه گمرک ثبت شده است، تنها قابل استفاده هستند و در غیر اینصورت، گوشی شما قاچاق محسوب خواهد شد و در بازه زمانیکه که به شما از طریق سامانه همتا پیامک می شود، گوشی بصورت کامل مسدود خواهد شد و به دیگر آنتن دهی نخواهد داشت. از این رو حتما پیامک های دریافتی از سامانه همتا را باید بصورت دقیق مطالعه کنید.
اما این در حالی است که برخی از ما در طول سال بنابر کارهای اداری، بیزینس و یا حتی دید و بازدید از نزدیکانمان و.... به خارج از ایران مسافرت میکنیم که در طول این مسیر می توانید خریدهایی را نیز برای خودمان داشته باشیم. شاید در حین سفر این سوال برای شما پیش بیاید که آیا می توانید خارج از ایران اقدام به خرید گوشی کنید و آنرا در داخل کشور استفاده کنید؟ بله. شما می توانید با استفاده از پاسپورت اقدام به خرید گوشی مسافرتی و سپس رجیستری گوشی مسافری را پیاده سازی کنید.
این در حالی است که رجیستری گوشی هوشمند در داخل کشور بسیار ساده و تنها در 5 دقیقه تمام می شود و اما شما باید هزینه بیشتری بپردازید. برای مثال گوشی آیفون 12 پرو حدودا 1000 دلار می باشد و قیمت روز دلار هم حدودا 25 هزار تومان است و تقریبا گوشی بصورت خالص 25 میلیون تومان باید تمام شود. اما اگر این گوشی را تصمیم به خرید از یک فروشگاه در داخل کشور داشته باشید، باید حدودا 47 میلیون تومان هزینه کنید! یعنی 23 میلیون تومان بیشتر از هزینه متعارف را باید بپردازید.
خب الان تصور می کنید که خرید گوشی در خارج از کشور بهتر است و با قیمت مناسبی می توانید گوشی را وارد و استفاده کنید. اما این طرز فکر تا 70 درصد اشتباه می باشد چرا که برای سفر خارجی شما باید مبلغی را برای ویزا، بلیط هواپیما، هتل، رستوران، سرویس حمل و نقل و... بپردازید که بسیار زیاد و هنگفت است. اما اگر مسافرت شما من باب دید و بازدید، قرار کاری، شروع بیزینس و... است، می توانید با پاسپورت خودتان تنها یک گوشی را وارد کنید و سپس با استفاده از مراحل گفته شده در ادامه، آنرا رجیستر کنید.
رجیستر کردن گوشی های عادی نسبت به رجیستری گوشی مسافرتی، کاملا متفاوت است و به همین دلیل باید از قبل با تمام نکات ان آشنا شوید که در این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک قصد داریم شما را با 2 روش سریع و البته کارآمد در این زمینه آشنا سازیم و توصیه می شود هر کدام را که انتخاب کردید، بصورت قدم به قدم پیش بروید تا گوشی شما رجیستر شود. اما در ابتدا بهتر است با هزینه گمرک گوشی آشنا شوید؛
درصد هزینه
9% مالیات بر ارزش افزوده
4% حق گمرک
2% حق بازرگانی
1% هلال احمر
جمعا مساوی با 16 درصد ارزش اصلی گوشی
رجیستر کردن گوشی در گمرک، متداول ترین روشی که برای رجیستری گوشی مسافری استفاده می شود که روش حضوری می باشد و شما می بایست طبق مراحل ذیل پیش بروید؛
به محض فرود هواپیما، فورا به نزدیک ترین شعب گمرک مراجعه کنید.
در صورت نیاز به نوبت، نوبت بگیرید و منتظر باشید تا نوبت شما برسد.
از کارشناس درخواست پرداخت هزینه گمرک گوشی نمائید.
اطلاعات گوشی را بصورت دقیق تحویل کارشناس بدهید.
فیشی را برای شما صادر خواهد کرد معادل با 16 درصد قیمت اصلی گوشی وارد شده است.
فیش را پرداخت کنید.
بعد از پرداخت هزینه، پیامکی به سیم کارتی که گوشی با آن رجیستر شده است، دریافت خواهد شد.
در این پیامک لینکی درج شده است که برای خدمات سامانه همتا باید 3000 تومان بپردازید.
لینک را بفشارید و آنرا پرداخت کنید.
هم اکنون گوشی شما رجیستر شده است.
در این روش نیازی به حضور در شعب گمرک نیست و تمام کارهای شما بصورت آنلاین انجام می شود. اما شاید برای شما سوال پیش بیاید که آیا این روش بهتر است یا روش اول؟! پاسخ سوال نسبت به دیدگاه های مختلف، تفاوت دارد و اگر از دید ما باشد، توصیه می کنیم بصورت حضوری این فرآیند را انجام دهید تا خیالتان راحت باشد. اما اگر تصمیم دارید بصورت غیرحضوری این فرایند را انجام بدهید، بسیار کارآمد می باشد و هیچ مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد که باید طبق مراحل ذیل پیش بروید؛
۱. بعد از وارد شدن به کشور، وارد وب سایت ثبت شناسه بین المللی گوشی تلفن همراه شوید.
۲. در این صفحه باید در ابتدا قسمت توضیحات بالای صفحه را مطالعه کنید و در صورت قبول داشتن عناوین ذکر شده، تیک گزینه قبول دارم را انتخاب کنید.
۳. در قدم بعدی باید کد یا کدهای IMEI گوشی را وارد کنید. از این رو اگر گوشی شما تک سیم کارت می باشد، تنها یک IMEI بر روی کارتن گوشی درج شده است و باید آنرا بصورت دقیق وارد کنید. اما اگر گوشی شما دو IMEI دارد، باید هر دو آنها را وارد کنید.
۴. کد امنیتی را از انتهای صفحه وارد کنید و گزینه ادامه را انتخاب کنید.
۵. در صورت صحیح بودن IMEI، وارد مرحله بعد خواهید شد که گوشی شما توسط این وب سایت شناخته خواهد شد. گزینه ادامه را انتخاب کنید.
۶. در این بخش باید نوع دستگاه، برند و مدل گوشی را بصورت دقیق انتخاب کنید.
۷. در صفحه بعدی باید گمرک ورودی، شماره تلفن همراه و گذرنامه خود را وارد کنید.
۸. کد امنیتی را وارد کنید.
مبلغی که باید پرداخت کنید، برآورد شده است و باید آنرا واریز کنید.
۹. بعد از پرداخت هزینه، مجددا بصورت اتوماتیک وارد وب سایت گمرک خواهید شد که نمایانگر موفق بودن مراحل می باشد. همچنین کدی را به شما خواهد داد که باید آنرا جایی یادداشت کنید. در انتها نیز گزینه ارسال اطلاعات به همتا را انتخاب کنید.
۱۰. کد دیگری به شما نمایش داده خواهد شد. آنرا نیز داشته باشید و سپس با استفاده از سیم کارتی که در این فرایند استفاده کردید، وارد وب سایت همتا شوید.
۱۱. از منو سمت راست وب سایت همتا، گزینه اطلاعات ثبت مسافری را انتخاب کنید.
۱۲. سپس باید مبلغ 3000 هزار تومان را در این بخش واریز کنید.
۱۳. مبلغ مدنظر را واریز کنید و سپس پیامک رجیستری همتا برای شما ارسال خواهد شد. هم اکنون گوشی شما رجیستر شده است.